Skip to main content
Print

Dip Köşe Ev Temizliği İçin Oda Oda Temizlik Rehberi

En temiz evler bile bazen hiç beklemediğiniz yerlerde istenmeyen mikroplar barındırabilir. Evinizdeki her mikrobu yok edemeseniz bile mikropların biriktiği yerleri derinlemesine temizlemeniz ve dezenfekte etmeniz önem taşır.

Derinlemesine temizlik büyük bir iş gibi görünse de bunu kolaylaştırabilirsiniz. Etkili bir dip köşe temizlik için kanepenizden mutfak tezgahına, çarşaflarınızdan banyonuzdaki çöp kutusuna kadar her odayı tek tek inceleyip tüyolarımızı paylaşacağız.

 

Mutfak

Sizi ve sevdiklerinizi besleyen, evinizin kalbi mutfağınız en fazla mikrop barındıran kilit noktalardan biridir. Peki mutfağınızı derinlemesine temizlerken hangi alanlara odaklanmalısınız?

 

·       Mutfak lavabosu, banyoya göre 100.000 kat daha fazla mikrop barındırabilir. Bu mikropları yok etmek için lavabonuzu, lavabonuzun musluklarını, gideri ve çevresindeki yüzeyleri temizleyin ve sonra Lysol® Dezenfektan Sprey ile dezenfekte edin. 

·       Çöp kutusu, zararlı mikroplar ve bakteriler için uygun bir ortamdır. Çöp attıktan sonra çöp kutunuzu dezenfekte etmeniz oldukça önemlidir. Lysol® Dezenfektan Sprey, çöp kutunuzun içindeki ve kapağındaki mikroplardan kurtulmak için iyi bir seçimdir.

 

Banyo

 Banyonuz, mutfağınız kadar mikrop barındırmayabilir ancak banyonuzdaki sıcak ve nemli hava mikropların üremesi için ideal bir ortam yaratır. Banyonuzun dezenfekte edilmesi ve ailenizin sağlıklı kalması için aşağıdaki tavsiyelere değerlendirebilirsiniz.

 

·       Sık sık temas edilen yüzeyler: Sifon, musluklar, banyo kapıları ve çöp kutuları gibi sık sık temas edilen yüzeyleri gözden kaçırmayın. Bu yüzeylerdeki mikropları Lysol® Dezenfektan Sprey ile öldürebilirsiniz.

·       Duşlar, küvetler ve banyo tezgâhları dezenfektanla dezenfekte edilmelidir. Bu alanlarda zamanla oluşan şey yalnızca kireç tortusu değildir. Derinlemesine temizlik virüslerin, mantarların ve bakterilerin de yayılmasını önler.

·       Banyo paspasları ve havlular, bakteriler için mükemmel üreme alanlarıdır. Havlularınızı kullandıktan sonra kuruması için daima asın.

 

Oturma odası

 Oturma odası genellikle mikropların yoğun olduğu bir yer değildir, ancak özellikle evcil hayvanlarınız varsa zamanla toz ve alerjenler birikebilir. Oturma odanızı derinlemesine temizlerken göz önünde bulundurmanız gereken püf noktalar şunlardır:

 

·       Süpürmek: Halılarınız çok çabuk tozlanabilir. Bu yüzden halılarınızı en az haftada bir kez süpürün.

·       Ahşap veya sert zeminler Temizlendikten sonra Lysol Dezenfektan Sprey ile dezenfekte edilmelidir.

·       Yumuşak mobilyalar ve döşemeler, toz akarları için uygun noktalardır. Kumaş koltuklarınız varsa, çıkarılabilir ve çamaşır makinesinde yıkanabilir koltuk kılıflarını tercih edin. Bu kılıfları evde yıkayabilirsiniz. Virüs ve Bakterilerden kurtulmak için yıkamadan sonra Lysol Dezenfektan Sprey kullanın.

·       Ortalığı dağınık bırakmayın: Kitaplar, lambalar ve dekoratif eşyalarda toz parçacıkları kolayca barınabilir. Eşyalarınızı düzenli tutmak, yüzeylerin silinmesini kolaylaştırır ve tozlanmayı önler.

 

Yatak odası

 Yumuşak mobilyalarınız mikropları ve tozları üzerine çekebilir. Bunu önlemek için aşağıda yazanlara dikkat edin:

 

·       Çarşaflarınızı düzenli olarak yıkayın: Toz, mikrop ve kiri temizlemek için çarşaflarınızı düzenli olarak yıkayın. Ekstra koruma için makinenize çamaşır dezenfektanı ekleyin. 

·       Yatak odanıza evcil hayvanlarınızı sokmayın: Evcil hayvanlarınızın kepeklerinin ve tüylerinin dökülmesi alerjinizi artırabilir. Bu yüzden evcil hayvanlarınızı yatak odanıza sokmayın.

·       Sert yüzeyleri dezenfekte edin: Raflar ve pencereler gibi sert yüzeylere Lysol Dezenfektan Sprey uygulayın.

·       Çocuk odaları için: Çocuğunuz için makinede yıkanabilen yumuşak oyuncaklar seçmeye çalışın. Bu oyuncakları kolayca temizleyebilirsiniz. Yıkamadan sonra Lysol Dezenfektan Sprey ile dezenfekte etmeyi unutmayın!.Kullanmadan önce mutlaka etiketi ve kullanım talimatlarını okuyun.

 

 

Temizlik malzemeleriniz ne kadar temiz?

 Son olarak, temizlik malzemelerinizi dezenfekte etmek, en az temizliğin kendisi kadar önemlidir. Peki temizlik malzemelerinizi dezenfekte etmenin en iyi yolu nedir?

 

·       Bezler ve süngerler zararlı mikroplar taşıyabilir. Temizlik bezlerinizi ve süngerlerinizi kullandıktan sonra sterilize edin ve daha fazla mikrop yaymamak için bunları düzenli olarak değiştirin.

·       Paspaslar, fırçalar ve kovalar her kullanımda temizlenmeli, dezenfekte edilmeli ve kurutulmalıdır. 

·  

Derinlemesine temizlik ve dezenfeksiyon günlük, haftalık, hatta aylık periyotta evinizin rutinlerine uygun olarak hayatınıza yerleştirebileceğiniz bir kavram. Yukarıda bahsettiğimiz yerler ise bundan sonra gözden kaçmayacak en önemli noktalar!