Skip to main content

Banyoda Hijyen Nasıl Sağlanır?

Banyoda Hijyen Nasıl Sağlanır?

Dip Köşe Banyo Temizliği 
 

Hızlı bir temizlik meşgul insanlar için pratik olsa da derinlemesine temizliğin yerini hiçbir şey tutamaz. Derinlemesine temizlik gerektiren durumlarda banyonuzun farklı kısımlarını nasıl temizleyeceğinizi anlatan makalelerimize bir göz atın: 
 

  • Duşakabin 
  • Küvet 
  • Banyo lavabosu 

 

Banyodaki bu alanları da unutmayın: 
 

Diş Fırçalık ve Fırçalık Askısı

 

Diş fırçalığınız banyonuzun neresinde duruyor? Eğer tuvalete yakın bir yerde tutuyorsanız derhal oradan kaldırın! Diş fırçanızı her kullanımdan sonra iyice durulayın ve özellikle hasta iken belli aralıklarla, diş fırçanızı değiştirin. Diş fırçalığı evinizde en çok mikrop barındıran üçüncü eşyadır. Bu nedenle içini ve dışını düzenli olarak dezenfektan ile temizleyin ve dibinde kir birikmesine engel olun. 
 

Musluklar 


Banyo musluğu da bakteriler için uygun bir yuvadır çünkü gün içinde bu musluklara suyu açıp kapatırken pek çok kişi dokunur. Burada biriken mikropların yayılmasını engellemek için musluklarınızı Lysol® Dezenfektan Sprey ile dezenfekte edin. 

 

Lamba Düğmeleri 
 

Fazla el temasına maruz kalan yüzeylerde çok sayıda zararlı mikrop barınır. Mikropların, evinizin diğer bölümlerine bulaşmasını engellemek için lamba düğmelerini ve kapı kollarını sık sık Lysol Dezenfektan Sprey ile dezenfekte ettiğinizden emin olun. 
 

Yüzeyler 
 

Nemli ortamlar mikropların en iyi dostudur ve evin içinde banyo kadar nemli olan bir başka ortam daha yoktur. Bu nedenle, banyoda oluşan beyaz ve gri küfleri temizlemek için temizlik sonrası Lysol® Dezenfektan Sprey kullanın. Bu ürünü yüzeyi temizledikten sonra küflü alanların üzerine püskürtebilir ve kurumaya bırakabilirsiniz. Maksimum etki için 15 dk kurumaya bırakılmalıdır. Lysol Dezenfektan Sprey kullanma talimatlarına uygun kullanıldığında küflenmeyi 1 haftaya kadar önler.  
 

Duş Perdeleri ve Kapılar 
 

Duş perdeleri ve kapılar en sık ıslanan ve ıslak bırakılan yerlerdir. Bu yüzden de bu bölgeler adeta birer küf mıknatısı haline gelir. Beyaz ve gri küf oluşumunu önlemek için duşta küçük bir cam sileceği bulundurun ve duşu her kullandığınızda, duşakabin camlarını ve duvarları silin. Duş perdelerinizi ise Lysol Dezenfektan Sprey ile temizleyin. Eğer duş perdeleriniz çamaşır makinesinde yıkanmaya uygunsa haftada bir kez makinede yıkayabilirsiniz. 
 

Banyonuzu Temiz Tutmak İçin Ekstra İpuçları 
 

Düzenli olarak derinlemesine temizlik yapmanın yanı sıra, kısıtlı zamanda bile banyonuzu temiz tutma konusunda işinize yarayacak birkaç ipucu: 
 

Az Ama Sık Temizlik Yapın 
 

Her vakit bulduğunuzda yapacağınız 10 dakikalık temizlik, uzun vadede çok fazla zaman ve enerji tasarrufu sağlar. Her zaman elinizin altında Lysol® Dezenfektan Sprey bulundurarak  armatürler, klozet kapakları, çöp kutuları, kapı kolları gibi bir çok yüzeyde hızlı ve pratik bir şekilde virüsler ve bakterilerden kurtulabilirsinz.  
 

Tuvalet Kapağını Kapatmadan Sifonu Çekmeyin 
 

Mikropların banyonuza yayılmasını önlemek için sifonu çekmeden önce daima tuvaletinizin kapağını kapatın. Klozetinizi her hafta tuvalet temizleyicisi ve fırça ile temizleyin ve ardından klozet kapağını Lysol® Dezenfektan Sprey ile dezenfekte edin.  
 

Banyo Yaparken Banyo Camını Açın 
 

Banyoda beyaz ve gri küf oluşumunu önlemek adına duş alırken veya banyo yaparken camı açmalı, havalandırmayı çalıştırmalı ve kapınızı kapatmalısınız. Banyodaki küfü yok etmek için Lysol® Dezenfektan Sprey’i önceden temizlenmiş yüzeylere, hiç kuru yer kalmayıncaya dek püskürtün. Ardından yüzeyin kurumasını bekleyin ve bu işlemi birer hafta arayla tekrarlayın.